Oromon
2007.07.05
|
|
0 0
1323
|
Te ismerős vagy a témában? Mert én alig, inkább csak kiforratlan vélemény-csíráim vannak. Nézzük, megyünk-e velük valamire. Szerintem a feminzimus annak idején, a kezdetekkor hasznos és értelmes célokat tűzött ki maga elé (egyenlő jogok a nőknek), de aztán, miután ezeket lényegében elérte (elérte?), valós jó cél híján eltorzult. Valami pótcselekvés lett belőle. A feminista szervezetek (persze nem deklarált) célja mára szerintem lényegében önmaguk túlélése. Pénz, hatalom, pozíció. Olyasmi keverék lehet bennük, mint az egyházak hierachiájában is: vannak hithű normálisok, vannak képmutatók, és vannak elvakult fanatikusok. Szerintem a képmutatók és elvakult fanatikusok (mint általában, itt is) pozícióba kerültek. Így aztán manapság - főleg a fanatikusok miatt - a normális emberek többsége ugyanolyan ellenszenvvel, de minimum kétellyel figyeli a feministákat, mint az erőszakos, szektás hittérítőket általában. Meg talán el is romlott útközben valami: a nők egy részéből a rosszul kitalált egyenjogúság-hajhászás miatt valami rossz férfi-szerűség lett, a férfiak egy része pedig elnőiesedett, de a rossz, torz értelemben. Nem kiegészültek valami jóval a másik nemből, inkább elvesztették a saját nemükhöz kapcsolható pozitív tulajdonságok (a jó értelemben vett nőiesség, illetve férfiasság) egy részét.
Ennyit gondolatébresztőnek, ha tudunk jót beszélgetni, akkor megérte még az eddigi tipródást is végigolvasni. |
Előzmény: agicza (1315)
|
|