Régészeti. De engem ami igazán meglepett (most ez a témától teljesen független), hogy jóval előbb volt földművelés mint vadászat. És ez teljesen biztos. Ki tudja, hogy mennyi dolgot tudunk rosszul.
Alighanem valamit félreértettél. Kizárt, hogy előbb lett volna földművelés, mint vadászat, csak gondold végig. Vagy ha nem értetted félre, akkor azok ugyancsak különleges kutatások lehettek... Ha érted...
"A női gondolkodás biológiailag kódoltan inkább megtartó, konzervatív, míg a férfi kompetitív, újító. Nem? Gondolom szerinted nem. Ja, rangsorolni megint nincs értelme, ezek a különbségek kiegészítik egymást."
Hát ez az. Tulajdonképp, ha valamiért nyitottam a topikot, talán ez, mert egyszerűen hányingerem volt attól, hogy a politikusnőket a nemiségükkel magyarázva hülyézték le, illetve azt emlegetve pocskondiázták. Szerintem sem szabad rangsorolni! Viszont, ha a férfiak megteszik azt, hogy a női agy másként működését csak negatív jelzőkkel illetik, hogy saját uralkodni vágyásukat a másik nem felett megmagyarázzák, illetve igazolják, na, akkor bemutatom nekik, hogy miért. És ez nem esik jól. Randa az a tükörkép! Ezért vagyok én itt minden, csak nem ibolyacsokor!
Annak a hangsúlyozása, hogy a két nem azonos feladatokra alkalmas, vagy azonos mértékben és arányban alkalmas azonos feladatokra, éppen ennek a biológiai különbségnek a negligálását vagy - rosszabb esetben - eltagadását jelenti. Udvariatlan gesztus persze lehülyézni egy női vezetőt, de más területen valószínűleg hatékonyabban lenne képes kamatoztatni a veleszületett képességeit.