Vén Resu Creative Commons License 2007.07.04 0 0 45

Kezdek megnyugodni hogy az emberek többségének ez evidencia. :) Egy pórszívót mértem, annál a 2/3-ra esett vissza az áramfelvétel nagysága, de mint lent is írták nagyobb teljesítményű ipari ventilátoroknál ez jelentősebb különbség is lehet.

De akkor folytatnám, mert a "fizikusunk" szerint az "ideális porszívó" nem így viselkedik! Annál nőne az áramfelvétel! Na erre varjatok gombot!

Idézném őt (csak erős idegzetűeknek és magasfokú elméleti ismerettel rendelkezőknekajánlom:)

Ideális porszívó alatt mindig is azt értettem, hogy mindenhol tökéletesen tömítve van. Ha elképzeled a konstrukciót, rájössz, hogy miközben a lapátok kifelé pofozzák a levegő molekulákat és velük együtt a porszemeket, a másik oldalról az atmoszferikus nyomás visszafelé igyekszik fordítani a lapátokat. Erről meg is lehet győződni, mert ha már egy térfogatból kiszívtál bizonyos mennyiségű levegőt és abban vákuum keletkezett, amikor abbahagyod a motor működtetését, a lapát azonnal visszafelé kezd pörögni, met beáramlik a külső levegő mindaddig, mig a nyomás ki nem egyenlítődik.

A nem ideális porszívó esetén ez azért nem következik be, mert orrán-száján lyukas.

magam részéről befejeztem ezt a témát, míg meg nem tanulod a fizikát. Bocs! :-)

Előzmény: Mungo (39)