hgyi Creative Commons License 2007.07.03 0 0 833

sarkítottam. :o)) szándékosan.

nálam tulajdonképpen nincsenek külön a férfiak és a nők, hanem leginkábbis Emberek vannak. Ezeknek az embereknek különböző szerepük van.

A hímsovinizmussal ugyanúgy nem vagyok kibékülve, mint a feminizmussal.

Korábban elhangzott már, hogy itt az emberi jogoknak kellene játszani, mint a nemi különbségeken alapuló vicsorgásnak.

Gyerekkoromban sokat nyüglődtem a nemi identitásommal: szerettem focizni, de a fiúk nem vettek be a csapatba, mert lányt bevenni ciki. Pedig jól fociztam - apukám tanított! :o)) Persze, úgy 14 éves koromig fiúnak néztek, s csak akkor kergettek el a fiúk a focipályáról, ha valaki bemószerolt... :o))) 14 éves koromban úgy döntöttem, hogy elegem van abból, hogy mindenki fiúnak néz, és elkezdtem növeszteni a hajamat - szoknyát azóta is elvétve veszek föl. :o))) Ennek ellenére szeretek nő lenni. Nem akarok katona lenni, nem akarok sztármenedzser lenni, nem akarom bizonyítani, hogy erősebb vagyok, mint egy férfi. Az viszont jólesik, ha a pasi elismeri, hogy gyereket nevelni, háztartást vezetni nehéz. Jó, gyereket nem kötelező vállalni... de ha együtt él két ember, nyilván nem a pasi fog háztartást vezetni. S nemcsak azért,mert ez amolyan "női miunka", hanem azért sem, mert valóban női munka - ugyanis a háztartás rendkívül szerteágazó, apró, bár nehéz feladatokból áll, amit a férfiak agya nem képes követni. És ez sem nem negatívum, sem nem pozitívum, de ez van. A gyereknevelés is pont ez a kérdéskör. (Tényleg jó az a sorozat a tévében, amit már említettem.)

A környezet pusztításában mi a gond? a legtöbb vegyszert a nők használják, ami aztán folyik bele a vizekbe, talajba. Hajdan környezetvédő voltam...

Az egyik társunk pár évvel később meg is jelentetett egy kis füzetet, melynek címe: Zöldköznapi praktikák. Nemigen találsz benne férfiaknak szóló praktikát.

Azt viszont el kell ismerned, hogy sokkal kevesebb férfi használ kenceficéket, meg hajfestéket, mint nő. :o)))

Nem tudom, hogyan alakult ki a csiklóirtási szokás. A világ hány országában, népénél terjedt el?

Előzmény: Uriella (831)