"Én az emberveszteségre céloztam."
Pár tízezer ember egy akkor is százvalahány milliós országból.
"Ezeknek az állításoknak az igazolására bizony jó lenne néhány TÉNYT felhozni."
Egy egykori (végül be nem vetett) kamikaze-pilóta visszaemlékezéseiben olvastam. Tán valami Kuvahara vagy mi volt a neve, de már nem esküszöm meg rá, ezek a japán nevek kifognak a névmemóriámon. Tekintve azonban, hogy se te, se én nem voltunk ott, inkább hiszek egy expilótának (még ha nyilván nem 100%-ban adja vissza a tényeket), mint néhány névtelen, nem különösebben értelmes nicknek.
"Na persze. Ez inkább legenda, amit te találtál ki utólag, hogy cáfold a bomba melletti érveket."
Ez túró, nem érv, "de az én apukám fütyije úgyis hosszabb" típusú homokozói jellegű fajtából. Tényeket, érveket!
"Mellesleg tanultál valahol hadászatot vagy hadműveleti művészetet?"
Már miért tanultam volna ilyen fontoskodó hülyeségeket? És te tanultál végeselemes méretezést? Mert kábé ugyanannyi relevanciával bír a téma szempontjából. Ugyanis nem tudom, mit van ahhoz szükség mindenfajta terelésre, ami teljesen triviálisan adja magát, ha egy kicsit józan ésszel összerendezzük az esemény előtti és utáni, mindenki számára ismert világtörténéseket, no meg ismerjük az emberi természetet.