havelina Creative Commons License 2007.06.30 0 0 570
Ezeket az oldalakat egy ausztraliaban elo illeto, Dominic Anfiteatro uzemelteti. Dominic mar csaknem 30 eve foglalkozik kefirrel, es az altala osszeallitott oldalak a letezo legteljesebb gyujtemenye minden kefirrel kapcsolatos tudnivalonak. Aki tud angolul, annak nagyon tudom ajanlani, hogy elolvassa.
En kb egy eve tole szereztem be a kefir gombaimat, es eddig a web lapjain leirt tanacsok mindig bevaltak.

Az o tanacsa alapjan en peldaul soha nem mosom a gombakat. Ha belegondolunk, a kaukazusi nomad nepek se mostak, csak kiontottek a kefirt a bor tomlobol, es a visszamaradt gombakra raontottek a friss tejet. A kefir gombak ehhez vannak szokva, es evszazadokon keresztul jol elvoltak "mosakodas" nelkul.

Egy masik dolog, amit mar kiprobaltam, hogy kristalygomba hianyaban kefir gombat is lehet vizes alapu italok keszitesere hasznalni. Csak arra vigyazzunk, hogy csak a felesleg gombakat hasznaljuk erre a celra, es utana mar ne tegyuk vissza tejbe, mert nem fog jo izu kefirt kesziteni (es a novekedese is megall).
Előzmény: atleta.hu (565)