jsipos007 Creative Commons License 2007.06.29 0 0 280
Értem a megközelítési szempontodat, és igazat is adok neked. Talán nem minden hozzászólásomból :-) tűnt ki, de optimistán szemlélem az életet; azonban nem szándékozom homokba dugni a fejem. Attól, mert ma már nem nagyon, csak közepesen gáz a kerékpáros közlekedési helyzet (nem infrastruktúra!!) 'Pesten, nem fogok örömkönnyeket hullajtani.

Természetesen ezentúl is igyekszem mosolyogva biciklizgetni, de úgy tűnik, túlzottan rendszerető vagyok, mert nem járdán-kerékpárúton-úttesten cikázva szeretnék eljutni a célig, hanem csak kerékpárosok által használt kerékpárúton; és nem akarom se az autósokat akadályozni, se a gyalogosokat idegesíteni. És fordítva: nem szeretném azt sem, hogy az autósok stresszeljenek engem, és nem szeretném a gyalogosokat se kerülgeni. Befizettem a rám kivetett adókat, cserébe kérem a megbecsülést, amelynek a kerékpárút is része.

Amikor kerékpárral járok, nem növelem sem az üvegházhatást, sem a BKV veszteségét (mert jelenleg állítólag minden utas ráfizetést jelent neki). Kérem tehát, teremtsék meg annak a feltételeit, hogy mindezt minél biztonságosabban tehessem.

Mielőtt pontosítanátok: a kerékpárosok (köztük én is) nyilván azért járnak kerékpárral, mert az jó nekik, élvezik (és még ezernyi okból), azonban ettől függetlenül kevésbé terheljük mind a költségvetést, mind a természeti környezetet. Ja igen, és nem a szőlő savanyú: van autóm, ráadásul nem is valami régi roncs; de a nagybevásárlásokat és a hosszabb vidéki utakat leszámítva nem nagyon használom. Nem praktikus ...

A végére azért valami egyértelműen optimista gondolatot: itt a hétvége, kellemes tekerést és szép napokat mindenkinek! :-)))
Előzmény: kivi (273)