Törölt nick
2007.06.29
|
|
-1 0
23
|
Hogyhogy minden reggel és este?
A füstölés az szerintem egy este és reggeli foglalatosság, hanem egyetlen folyamatos processzus, amit nem szoktak abbahagyni, hanem éjjel-nappal füstölünk, ameddig kell... vagy nem?
Legalábbis én így tanultam, hogy elkezdünk a sózás után füstölni, és amíg a hús szinén nem látszik hogy OK, addig füstöljük. Tölgyfa vagy bükk fürészpora a legjobb, merrt ezek savanyu füstöt csinálnak, és a husnak, szalonnának az a jó.
Kezdõk sszoktak egy kisebb szál kolbászt tenni oda, amin lehet próbálgatni, kóstolgatni hogy hol tart a füstölés. Persze nagyobb tömegü hósnak (sonka) annak több idõ kell. Meg pl. egy 5-6 kilós tábla szalonnának. |
Előzmény: KTa (22)
|
|