Törölt nick Creative Commons License 2007.06.29 -1 0 23

Hogyhogy minden reggel és este?

 

A füstölés az szerintem  egy  este és reggeli  foglalatosság, hanem egyetlen folyamatos processzus, amit nem szoktak abbahagyni, hanem éjjel-nappal füstölünk, ameddig kell...  vagy nem?

Legalábbis én így tanultam, hogy elkezdünk a sózás után füstölni, és amíg a hús  szinén nem látszik hogy OK, addig füstöljük.  Tölgyfa vagy bükk fürészpora a legjobb, merrt ezek savanyu füstöt csinálnak, és a husnak, szalonnának az a jó.

Kezdõk sszoktak egy kisebb szál kolbászt  tenni oda, amin lehet próbálgatni, kóstolgatni hogy hol tart a füstölés. Persze nagyobb tömegü hósnak (sonka) annak több idõ kell. Meg pl. egy 5-6 kilós tábla szalonnának.

Előzmény: KTa (22)