szosza Creative Commons License 2007.06.28 0 0 2794

Első felindulásból elkövetett gyors hozzászólás után kifejteném bővebben:

Ami az 1. és 2. felvetést illeti: Szerintem a ház környéke az egyik legnyugodtabb a Váci út menti, a Róbert Károly Körúttól beljebb eső részek közül. Sajátossága, hogy évek óta költöznek ki innen a cégek és egyre tisztább lakóövezetté válik, irodaházakkal a szélein. Korábban ipari telephely volt a ház alatti telek ugyanúgy, mint a Riverside és a Viza-ház esetén - szerintem mindenképpen jó irányba változnak a dolgok.
Budapest nagyváros, tehát tökéletes nyugalmat még egy zárt udvarra néző földszinti lakásban sem kap az ember: oda is eljut valamennyi zaj.

A 3. felvetésre azt tudom írni, hogy a hangszigeteléssel alapvetően nincs gond. Az épület kivitelezése ebből a szempontból is jó minőségű. Az ajtó a gyenge pont, de azon könnyen lehet segíteni (korábban többször is leírtam, hogyan.) A falak hangszigetelése rendben van, a léghangok terjedését jól gátolják. Hozzám még nem szólt át a szomszéd, hogy vegyem halkabbra a hangcuccot, pedig néha már én sem hiszem el, hogy nem zavarja. Egy alkalommal hallottam az ő buliját, de gondolom, hogy azon a 80-as téglafal sem tudott volna segíteni...
Házasélet? Minden lakást laknak körülöttem, de soha nem hallottam semmit. Talán nem olyan hevesek... ;-)
A testhangok (kopogás) elleni szigeteléssel korábban nekem is voltak problémáim. Érdekes módon nyári időszakban, a nyitott ablakok mellett nem zavar a dolog. Dicséri a nyílászáróinkat, hogy csak az ősz-tél-tavasz időszakban jönnek ezzel a kérdéssel kapcsolatos hozzászólások; akkor valóban az hallatszik legjobban. Természetesen a nagy téli csendben meghallani azt is, ha pl. valaki kiabál a gyerekkel, de ezt nem rónám fel a ház hibájaként, mert csak halk hangfoszlányok jönnek át.
Egyébként a zajszint relatív: Ha egy időre cserélnék egy Váci úti vagy Teréz körúti lakástulajjal, akkor én biztosan szenvednék, számára pedig megváltás lenne az az időszak. Faluban lakó szüleimnél viszont én érzem meg, hogy mennyivel csendesebb tud még lenni az éjszaka...

Veszélyes dolog ez a fórum. Panaszkodunk egyet és tudtunkon kívül rögtön elriaszthatjuk néhány eladni szándékozó tulajdonostársunk vevőit. Annak idején a projekt kiválasztásakor be sem mentem addig az értékesítési irodára, amíg nem dobtam néhány "Angyalföldi Lakásépítő probléma" típusú keresést a netre és meg nem nyugodtam, hogy megbízható céggel állok szemben. Ha én gondolkodnék ebben a házban lévő lakás megvásárlásáról, ugyanígy járnék el "Ikon-ház zaj" vagy "Ikon-ház probléma" kifejezéseket használva.