Aranyos kis csiga! És még milyen pici! :)) Asszem ilyen volt a bátyjám haverjának is, de azok már jó nagyok voltak. Asszem 3-4 volt neki, de már nem tom mi lett velük.
Én mikor kicsi voltam hoztam haza a telekről vagy 3 éticsigát és egy vödörben tartottam őket. :D Asszem csak 2 hétig, mert hiába takarítottam ki néhányszor, elég büdösek voltak. Szegénykék. Aztán levittem a ház elé egy kis dzsumbujba és elengedtem őket. :)
Meg egyszer itt a házunk közelében találtam egy csigaházat, fel is teszem a képét. 12 cm a hossza! Nem tom milyen fajta lehet. Leginkább talán az éti csigára hasonlít a mintája, csak hát annak nem ilyen a formája. Érdekes mindenesetre. :)
Nekem az elő papagájom volt a leg szelidebb. Meg hát akkor még nem volt se kutya se macska és szinte egész nap kint röpködhetett. A kedvenc helye a nagy hibiszkusz volt anyuék szobájában. Szépen metszegette is, de mindig olyan profin, hogy akkoriban tele volt virággal! :D De persze volt rajta egy olyan ága is amit teljesen lekopaszított. Azt csak azután vágtuk le, miután elpusztult szegényke. 3 éves lehetett. Elkapott a pintyektől egy betegséget én meg pont lent nyaraltam nagybátyjáméknál és elég rosz volt úgy hazajönni hogy ő már nincs itt.. Ő egyébként egy világoskék lány papagáj volt. Az volt a neve hogy Pumukli, és mindig odarepült a kezünkre meg a fejünkre. Nagyon édes folt és egy igazi kis bohóc! :) Aztán volt még zöld-sárga is, őt meg betegen kaptam és szegénykének a gyógyszerek sem használtak, meg semmi amit próbáltunk és sajnos nem sokáig volt velünk. Kb. 3 hónap lehetett.. :( Aztán jött az amelyik még mindig meg van, egy sötétkék fiúcska, Bubi. :) És mellé jött az a gyönyörű kislányzó is, Jázmin. Azért neveztem el így, mert ő volt a kis Bubinak a hercegnője! :))
Sajnálom a cicust! :(( Mi lesz most így a kicsikkel? Azért legalább már tudnak enni egyedül is?
Itt a csigaház amit az elején mondtam :)
![](https://img.index.hu/imgfrm/1/0/3/0/THM_0003011030.jpg)
És itt van a kis párocska. Bubi még mindig itt van velünk (a sötétkék), de szégény Jázi már nincsen. :( Egy kicsit lehet látni a képen is hogy Jázminnak barna a hullámozása, de élőben mégszebb volt! Sajnálom hogy már nincs.. :(