Szia!
A helyzet az hogy én már túl tettem magam a témán, de előszeretettel olvasgatom még most is a hozzászólásokat!
Nos hogy válaszoljak is, ha abból indulunk ki, h Isten létezik (és it most nem akarok kitérni Isten fogalmára), akkor már a világ teremtésének pillanatában tudta (vagy akár fogalmazhatok úgy is, hogy eldöntötte, ez nézőpont kérdése és lényegtelen is) a világegyetem sorsát, végét is, annak minden elemi részecskéjével (keletkezése, "élete" és pusztulása is) együtt!
Ebből következik az amit leírtam. A B választása már a teremtés pillanatában eldőlt!!! Vagy ha úgy tetszik eldöntötte, vagyis előre kijelölt ösvényt járunk (ha van Isten, de ha nincs akkor is :) )! Az ösvényről letérni nem tudsz, mivel az elágazások csak illúziók!
Ha belenézel egy tükörbe akkor tudod, hogy ott te magadat látod. De egy pici gyerek, vagy egy állat ennek nincs tudatában és meg próbálja megérínteni, vagy éppen elkergetni. Nem tudja, hogy az a másik csak illúzió. Igy vannak az emberek is nem tudják felfogni, vagy elfogadni, hogy Isten létezése esetén szabad akaratuk is csak illúzió! :)