Ha megengeded, en is megosztanam a gondolataimat veled a temaban. Jutok amig jutok :)
Tenyleg van isten?:
Nincs. Mindennek az alapveto termeszete az uresseg. Valoban ha igy gondolkozunk, eljuthatunk arra a felismeresre, hogy minden teljesen egyforman ures, sot minden valoban egy, de isten csak egy szo, egy kifejezes, egy merce, amit az ember adott hozza ehez a tenyhez.
Vagy csak mi kepzeljuk hogy ne feljunk annyira?:
Mi kepzeljuk, hogy feljunk. Abban az esetben ha az ember kepes lenne a pillanattal a valodi valosaggal szembenezni, es felszamolni az illuziot, soha tobbet nem lenne "vedtelen", nem felne tobbet.
De miert van ez igy, miert kell meghalni:
Na erre nincs tutijo valaszom :) Talan azert, mert ennek a mi altalunk elt vilagnak az egyetlen stabil jellemzoje a valtozas. Minden mindig valtozik. Nyilvan akkor az elet is. Biztos ide kellene irni azt is, hogy a halal csak a testre, az anyagra vonatkozik.
Mire jo mindez:
Na igen, mire jo mindez?
Kik vagyunk:
Az elet korforgasaban szenvedo lelkek? Es bizonyos ertelemben a leheto legrosszabb ertelemben. Persze minannyian az uton haladunk, ami elkerulhetettlen, tehat igazabol nincs ebben semmi rosz. :)
Honnet jottunk:
Jo kerdes :)
Mi a vilagegyetem, honann lett:
Nem tudom, de ovatosan bannek azzal a kijelentessel hogy "torvenyekkel szabajzott". A torvenyeket az ember talalta ki. A vilagegyetem nem hordozza magaban a "torvenyeket". mint ahogy semmi mas nem tartalmazza az ember altal hozzarendelt torvenyeket, merceket, stb..
Minek jott letre:
Huhh.... ki tudja?