janijani Creative Commons License 2007.06.25 0 0 2417

Tehát akkor ez a kacstermés létező dolog, csak eddig azért nem tapasztaltam mert mindíg időben letördeltem. Lám-lám a trehányságnak is lehet előnye!

Nem szoktam bort csinálni mert nincs annyi szőlőm, meg nem is értek hozzá. A szőlőműveléshez sem igazán értek,csak úgy érzésre csinálom kb 10 éve. Figyelem mit csinálnak mások és valami hasonlót igyekszem én is alakítani.

Eddig egész jól terem, de annyit még soha nem sikerült termelnem hogy ne tudtuk volna megenni. Azt a 2 liter bort meg megveszem amit évente megiszok.

3 éve telepítettem 40 tő új szőlőt, az idén már többsége szépen terem. Karó mellett vannak, de jövőre akarok lugast csinálni neki. Az öreg szőlőim kb 30-40 évesek, amelyik jófajta megfiatalítom, amelyik meg nem tetszik kivágom és teszek a helyére újat.

Mit gondolsz, trágyázni elég a műtrágya, vagy inkább kellene szerezni istállótrágyát? Nem könnyű dolog manapság. Évente egyszer szoktam bekapálni kevés NPK műtrágyát, meg 2 - 3 alkalommal kap lombtrágyát. Nem szeretném kizsarolni a földet.

Előzmény: szaki_pali (2415)