Néha már azt hiszem, hogy nem is emberrel van dolgom, hanem egy számítógépes vírussal, ami arra van programozva, hogy mindig ellenkezzen, és ezáltal túlterhelést okozzon az agyamban. Még jó, hogy nem vagyok olyan okos. A túlterhelés előtt mindig lekapcsol, és átmegy ostoros moszatba.
Talán el kéne hívni a Barihoz. Esetleg egy tányér lecsó mellett jobban szót értenénk. Megfigyeltem, hogy IRL mindig jobban és normálisabban lehet kommunikálni.
A hétvégén volt nálunk a szektában egy HN Adventista házaspár. Velük egész jól beszélgettünk. Szentül megfogadtam, hogy nem fogok velül veszekedni se a szombat, se a borivás tárgyában. Erre megkérdezték, hogy mi a munkám? Bortartályokat hitelesítek. Úgyhogy nem volt mese, muszáj volt beszélgetni a borivásról.
Így jártam néhány hónapja meghívtak a ferencesek, hogy prédikáljunk a dícséretről. Ott is elhatároztam, hogy nem fogok veszekedni a bálványimádás ügyében. Mit gondolsz, mi volt a harmadik kérdésük? Hogy nekünk miben tér el a tízparancsolat az övéktől? Itt sem úsztam meg a bálványimádás-kérdést.
b