no igen, az usa más tészta... de itthon szerencsére nincsenek "igazi" harcikutyák.
a juhászok többször támadják meg az embert, mint a "harcikutyák" (nem csak a létszámbeli fölény miatt, arányaiban is) de nem készülnek itthoni statisztikák erről, a bulvárlapok pedig csak a "harcikutyákat" hozzák címlapon, ha egy nj tép szét valakit, az egy félsoros képnélküli hír.
mondjuk vicces, hogy az itthoni törvények megtiltják (!!!) hogy az ember kutyasuliba vigye a harcikutyákat (meg talán a molosszoidokat is tilos) Vicc. Ahelyett, hogy kötelezővé tennék a kutyaovit, kutyasulit és minimum egy engedelmességi vizsgát. Ilyenkor verem a fejem a falba, hogy milyen zsenik írják a törvényeket :s
alligátorunk sincs, szerencsére :D bár egyre többször látok kereskedésben mindenféle miniatűr kajmánt, hááát... azért az is megnő sztem méteresre, nemtom, aki rászánja a 40 ropit az állatra, szán-e vajon még 140et a lakhelyének kialakítására? félek, nem...:(
ezért szeretem az "egyszerű" állatokat: nyulat, csincsillát, meg a picike gekkókat könnyű úgy tartani, hogy az ember megfelelő helyet biztosítson nekik, és az állatok jól érezzék magukat.
bár a csinikkel azért néha problémás a helyzet: hiába mondom, hogy csak 1x kell kiadni 20ezret a megfelelő méretű ketrecre, és aztán abban 20 évig él a csini, sokan sajnálják rá a pénzt. Igaz, nálunk az állatra is - mindenki ingyenállatot akar, és mivel vannak ingyenállatok, ezért mindig fognak is találni... és aki magára az állatra nem szán rá párezer ft-ot, miből vesz neki ketrecet, kaját, miből viszi orvoshoz?
szoktam néha nézni az állatrendőrséges műsort (talán a discoveryn? nem tudom biztosan), kár hogy nálunk nem nagyon működik még a dolog... lenne mit csinálni.