kurdilaci Creative Commons License 2007.06.21 0 0 13678
Én teszek fel képet nagyon szivesen,bár nekem csak két tő leanderem van/egyelőre/.Most a törpéről mutatok képet,ami szintén rózsaszinű.Sajnos nem igazi törpe,a kertész szerint-aki hozatta nekem-ez egy Bonsó nevű szerrel kezelt növény,s csak addig marad törpe,amig rendszeresen kapja ezt a törpésitő szert.Igaza lehet,mert az új levelei már normálisak,nem csavarodottak,bár még az izközök rövidebbek,mint a másik leanderemen.Kicsit meglepett,ahogy a fórumot olvasgattam,hogy napi kétszeri öntözést ajánlanak a leanderre.Spanyolországban és Sziciliában rengeteg leandert láttam,s ott úgy tünt,hogy inkább szárazon tartják őket.Nekem a kerti tó mellett vannak,a törpe sima műanyagcserépben,a másik szintén,de azt beleállitottam egy kőkorsóba kavicsréteg tetejére.Ebben a kánikulában naponta öntözöm őket,de egyébként csak kétnaponta kaptak vizet,s nedves volt a földlabdájuk a következő öntözésig.A talajfelszint érett marhatrágyával boritottam,egyelőre más tápanyagutánpótlást nem kaptak./persze tavasszal mindkettőt nagyobb cserépbe ültettem át.
Előzmény: krampuszka1 (13549)