Hát nálunk Monty eszméletlenül fél a macskától! Egyszer úgy nyúltam hozzá, hogy előtte épp simiztem a Dagit. Monty ahogy megérezte a macskaszagot a kezemen, rohant vissza a ketibe, és vagy 2 óráig ki sem jött a házukból! :o
Amúgy tényleg lehet hogyha a cica a rágcsák mellet nől fel tényleg hozzászokik. Végülis amikor a Körmit fölhoztuk, akkor már jó ideje tartottam rágcsálókat is, meg papagájt is. Tényleg szinte mellettük nőtt fel és hát van pár jó kis story is. Pl. amikor a Dagi úgy 1 éves lehetett max, és épp ki volt nyitva a papagájnak a kalitkaajtaja hogy jöjjön már ki, és nem vettük észre hogy bemegy a macska. Amikor bementem a szobába, a macsak félig bent volt a kalitkában! :D Még jó hogy mind a 2 ajtó ki volt nyitva, és a madárka ki tudott repülni a másikon! :D Meg sokszor csináltam a rágcsáimmal, (főleg hörik, tengeriröfi, és egerek) hogy rátettem őket a macskára miközben nagyban feküdt vagy aludt. Az meg nem csinált semmit! :D A rágcsik meg tökre el voltak rajta! :D De amikor Miát vittem a közelébe, és már túl közel volt, ő nagyon megijedt, úgyhogy ezt patikkal inkább nem csinálom. :) De amúgy amikor futtattam a többi rágcsát az ágyon a macska még ott is legetett. Igaz néha lehet hogy elkapta volna az ösztön, de akkor rászóltam és ő meg visszafeküdt aludni. :)
Meg egyszer volt hogy takarítottam a patik ketrecét, bár akkor még csak Mia volt, és a macska meg ott aludt öcsém ágyán. Hát gondotam úgyis alszik, nem fog semmitse csinálni. Akkor Mia még csak az asztalomon lehetett. Aztán mikor megyek be a szobába, a macska ott ül az asztalomon szemben Miával, és csk bambán nézi! Persze rögtön sietősre vettem a dolgot, de amikor megláttam hogy Mia ott van tőle 20 centire és ő is csak ott nézi, hirtelen kitört belőlem a röhögés! :D Aztán a következő pillanatban azért lekaptam onnan a macskát! :) De azóta se nagyon érdeklődik utánuk. :)
Meg hát kutyával is van még pár jó storym, de talán majd máskor. Így is regényt írtam már megint.. :)