Hello!
Kiküldetésben vagyok épp, és napi egyszer férek csak ide, úgyhogy címszavakban:
1. Én azt csináltam - mert az enyémet is elfogyasztották a mókányok, vagy az idő:) -, hogyvettem tükrös alukasírozatt polisztirolcsíkokat (50 cm) és azt ragasztottam fel a motorháztetőre. A merevítőket kihagytam, működik, nagyon dögösen néz ki szerintem,és ráadásul tisztítható is.
2. Ma kínomban kipróbáltam a MOL evoneo benyát,és meglepődve tapasztaltam,hogy teljesen jó, érzésre veri az összes premiumbenzint, ráadásul olcsóbb is náluk.
3. Fabigéza!
Azért kerestél ma, hogy eldicsekedj a Hondáddal? Gurulj le Kisújszállásig, péntekig ott székelek,meg Békéscsabán, aztán megnézzük hogy milyen a mazdához képest...:)
Mennyi van amúgy benne? (mármint km)
4. Autófelújítás....hát....szerintem ez egy nem túl egzakt tudomány:))) Ezt úgy vállald be,hogy persze elvileg meg tudom csinálni, de úgyis tovább fog tanulni és többe fog kerülni.
5. Tuning...előre tervezgetni ezt is kár. Amúgy is igazából mindenbe bele lehet piszkálni,és akkor jön az hogy: "ha márúgyisszétvanszedveakkormegcsinálomeztis":)
Lásd saját motorátépítés...jó vételnek és 50 ropinak indult, jelenleg benne van kb. 200-250, a moci darabokban, és épp vezérlőegységre gyűjtök...de mindennel így volt...a Hondákra meg amúgy is rá lehet kattani, mert azt nem kapsz hozzá, amit nem akarsz megvenni...
6. Futómű: Szerintem cefetjó futóművet lehet csinálni a mazdicsekokéból, de sajna a szilenteket és a stabilizátorokat meg a tornyokat is meg kell erősíteni. (tapasztalat!)
Itt meg kell jegyezzem,hogy mentem cimborám 8x-as Preludejével, ami szintén kettős keresztlengőkaros. A Mazdám ugyan lényegesen gyorsabban fordul - a Hondában csak rugók lettek cserélve asszem - de a Honda hogymondjam,elegánsabb vagy nem is tudom,más....
Ui.: Minitali a fenti környéken?