pagare Creative Commons License 2007.06.20 0 0 575

Még annyit, hogy ugyan én kkint voltam már 5-6 Goli-meccse, szimpatikus lett a csapat, az edző, de ettől még nem tartom magam Golisnak. Érdekel, hogy mi lesz velük, kívánom, hogy bentmaradjanak, de ettől még "nem váltok klubot". És pláne nem azonosítom magam olyanokkal, akik hosszú évek óta, vagy akár csak 1-2 éve Goli-szurkolók és szurkolnak minden meccsen, utaznak idegenbe, stb.

Szóval az én szememben egy csapat szurkolójának lenni sokkal többet jelent, mint egy spontán kialakuló és 1-2 idényig tartó érzést. Ez az én szememben egy rang. Ezért megkülönböztetem:

1. a SZURKOLÓKAT: akik nagyon rég kijárnak, vagy bármi okból (pl. földrajzi távolság) nem tudnak kijárni, de mindenképpen hosszú évek óta, sőt akár gyerekkoruktól ugyanazért a csapatért szorítanak

2. a SZIMPATIZÁNSOKAT: akik idővel szurkolóvá is válhatnak, de megmaradhatnak szimpatizánsi szinten is, ez a saját döntésük

3. a DIVATSZURKOLÓKAT: akik egy éppen aktuálisan felkapott csapatnak kezdenek el szurkolni, esetleg kijárnak a meccsükre, mikor fut a szekér, de ha pl. bajba kerül a klub (pl. kiesik, anyagi gondok, stb.), akkor hirtelen elfordulnak, és odébb állnak egy házzal.

Én pl. a 2. kategóriába sorolom magam a Goli kapcsán.