pagare Creative Commons License 2007.06.20 0 0 574

Csak nem érted. De jó is, hogy becopyztad a saját idézetedet.

"Egy ideig azt terveztem, hogy jövőre a Vác mellett is ki fogok tartani, s habár jövőre sem szeretnék teljesen elfordulni a csapattól - ahogy más csapatoktól sem, pl. a Vasastól, a Szparitól, Debrecentől sem"

"De jövőre a Goli mellett szeretnék a leginkább kitartani"

Amire kíváncsi  lettem volna, az a következő:

1. Hogy lehet azt "tervezni", hogy jövőre épp ki mellett fogsz kitartani? Mi az, hogy "jövőre a Goli mellett szeretnék a leginkább kitartani"? Egy csapatért való szurkolás, hogy lehet "szeretnék- nem szeretnék" kérdése?

2. "de egy csalódás eltántorított Tőlük" Milyen csalódás tántorít el a szeretett csapattól?

Szóval csak azért furcsálltam az egészet, mert nekem az jött le, hogy nálad nem úgy alakul ki egy csapat szeretete, mint a szurkolók 95 %-ánál, hogy:

- vagy gyerekkorukban már pl. fradistának szocializálódnak pl. családi indíttatásból, illetve pl. vidéken a városuk csapatának szurkolnak (rendben, ez a Golinál nehéz lenne, hiszen évekig vegetált a klub)

- vagy kialakul vmi módon egy csapat iránti belső érzés, és aztán kitartanak az adott csapat mellett jóban-rosszban hosszú éveken át, többnyire egész életükben.

Te magad mondtad (ha jól emlékszem), hogy a januári Vasas-meccsen láttad először a Golit (mint Vasas-szimpatizáns), és annyira magával ragadott a közeg, hogy ettől Golis lettél. Szóval nekem ez az egész felfogás olyan idegen... Hogy lehet 1-2 meccs alatt egy csapat szurkolójává válni és úgymond csapatot váltani?

Írtál a Vác okozta csalódásról, ami eltántorított tőlük. Nem vágom milyen csalódás az, ami eltántoríthat attól a csapattól, amit szeretek... Az hogy rosszul szerepel? Én pl. mindig ugyanazért a csapatért szorítok, akár gyengécske, akár éppen erős a csapat. Max. akkor fordulnék el tőlük, ha személy szerint sértegetnének, vagy elküldenének a francba...

Sérelmezted azon kérdésemet is, hogy kb. "csak van egy és csak egy csapat, aminek igazán szurkolsz?" Azért kérdeztem, mert az ugyan általános és teljesen normális, hogy az ember a távolból több csapattal is szimpatizál, de akkor is csak egy van, aminek igazán szurkol, azaz aminek "A SZURKOLÓJA." Nem a jelenről beszélek, mielőtt ismét quasi idiótának titulálnál, mert leírtad, hogy ma már Golis vagy. Én a múltat, és a múlt tükrében várható jövőt kérdezem...

Azaz nekem úgy jött le a hsz-eidből, hogy Te keresgéltél magadnak egy csapatot, aminek szurkolsz. Nem tudom, de nálam pl. nem kellett keresgélni, mert kb. 5 éves koromtól ugyanannak szurkolok. Akkor is, ha épp bajnok, de akkor is, ha másodosztályú lenne. Csak halkan kérdezem: ha pl. jövőre a Golinál "neadjisten" rosszul alakulnak a dolgok, akkor csapatot váltasz?

Összegezve, és kicsit nyersen fogalmazva (mivel Te sem válogatod meg a szavaidat, ha hozzám szólsz...): azért kérdeztem meg ezt Tőled, hogy megértsem a szempontjaidat, mivel ilyen szurkolóval még életemben nem találkoztam. És azért, hogy nehogy véletlenül "divatszurkolónak" gondoljalak, illetve nehogy úgy tekintsek Rád, mint olyanra, aki úgy váltogatja a "SZERETETT" csapatait, mint más az alsóneműjét. Ennyi...

Előzmény: Attila G. (570)