4umos Creative Commons License 2007.06.19 0 0 1669

igen, abszolút igazad van, és jól látod ezt a bérzenészes dolgot, bár szerintem az újkori lemezek közül a system album lett annyira profi, hogy az akár simán beférne a klasszikus felállás alkotta lemezek közé. /mert azt tudni kell, hogy az a lemez sokáig úgy volt, hogy szólólemez lesz, csak a végén derült ki, h mustaine még tartozik a sanctuary kiadónak 1 lemezzel, addig nem léphet le, ezért végül megadeth néven jött ki. még ha bérzenészekkel is csinálta, de ennél a lemeznél mustaine elég jól odafigyelt a részletekre, hiszen itt tényleg a világ egyik legjobbnak emlegetett bérdobosát hívta meg, aztán egy korábbi jól ismert ex-csapattagot stb. stb.

azzal meg, hogy mustaine nem akkora zenei tehetség, hogy csak miatta durranna a megadeth akkorát, ebben is látok igazat. bár az az "alaptörvény" még mindig igaz, hogy megadeth=mustaine. jó, persze nagyon profi zenész /mert hát aki  a spider-walk gitártechnika kitalálója, azért nem véletlen stb. stb./ de én egy olyat is megkockáztatok /amit már talán korábban is írtam itt/ ,hogy egy nagyon jó orrú zenész arra, hogy megtalálja a tehetségeket magaköré, akikkel időnként /lásd klasszikus felállás/ nagyon jó zenét tud csinálni. és mégtovább menve ebből az is levonható és elmondható, hogy valójában mustaine a metallicaból való kirúgása óta tulajdonképpen szólókarrierjét építgeti, megadeth név alatt. ugyanis a zenekar már lassan a rekorderek közt van azzal, ahány line-up cserét magáénak tudhat.

hogy ez a mostani felállás összekovácsolódhat-e egy, a klasszikus felállást idéző zenekarrá, majd az idő megválaszolja. mondjuk kevés esélyt látok rá, mert ennyi idősen sokkal nehezebb már összekovácsolódni, mint fiatalon, amikor együtt lógtak mindehová, együtt buliztak és mindegyikük életében a "család" szerepét a zenekar töltötte be. ahol nem csak szimpla "munkatársak" voltak, hanem igazi jó haverok, akik együtt ízlelték és élték meg a zenekar átütő sikereit, vívták ki a zenekar hírnevét, ami még a mai napig is talán ebből az érából táplálkozik.

Előzmény: seabeast (1667)