OriTeri Creative Commons License 2007.06.18 0 0 13532

Sziasztok!
Pár hete jelentkeztem egy problémával, aztán jól eltűntem, meg sem köszönve a jótanácsokat... (igaz jó okom volt rá, mivel mától dr. a titulusom :-) Szóval bocs!

A történet, amit azóta sikerült teljesen megfejtenem: kb 1 hónappal ezelőtt vettem észre, hogy betegek a leanderek: görbülnek a levelek, világos foltok jelentek meg rajtuk, és a levelek tövénél pedig valami furcsa, pókhálószerű, fehéres szövedéket vettem észre. Fogalmam sem volt, mi ez, mindenesetre biztos ami biztos alapon jól megfürdettem őket, lemostam a leveleket meg ezt a "hálót" is. Amit meg a zuhanyoztatás sem távolított el, az volt az a fekete tüskeszerű izé, amit a levelek tövében láttam, és amit - tévesen - a kórokozóval azonosítottam (azt hittem, hogy pete, vagy valami ilyesmi) Ezekután írtam ide, és sikeült is egy kisebbfajta pánikot keltenem az új kórral szemben, ami pedig, mint utólag kiderült, nem volt más, mint közönséges takácsatka :-))
Ennek persze már önmagában a fürdés is jót tett, de azért beszereztem valami szert rá, azzal lekezeltem a növényeket, és remélem, megoldódott a dolog. De ha nem, akkor is legközelebb már tudni fogom, mi ez :-)

Ami pedig a szőröket illeti: az anyám leandereinek is van, pedig azok makkegészségesek. Úgyhogy ez valami mediterrán hatás lehet, a szőrös hónalj... :-))

Előzmény: anblock_italia (13184)