egyik se morgóhal, de hátha vki kedvet kap hozzá, francia receptek.
Tengeri durbincs rózsaszín sókéregben
Hozzávalók 6 személyre: 1 nagy tengeri durbincs (kb. 1,5 kg), 1 kg durvaszemű só, 2 evőkanál paradicsompüré, 2 tojásfehérje
A konyhakész halat megmossuk, megtöröljük. A durvaszemű sót robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a paradicsompürét és a tojásfehérjét. Összeturmixoljuk. A rózsaszín só egyharmadát teflon tepsibe simítjuk. Ráfektetjük a halat és beborítjuk a maradék sóval. Jól rányomkodjuk. Előmelegített, 210 fokos sütőben 30 percig sütjük. A sütőt kikapcsoljuk és a halat még 5 percig állni hagyjuk. Feltörjük a sókérget, és a halat tálra tesszük. Ízlés szerint kevés extra szűz olívaolajjal meglocsoljuk.
Fóliában sült skorpióhal
Hozzávalók 6 személyre: 6 kis skorpióhal vagy más vörös tengeri hal, ill. filéje (pl. tengeri márna, császársügér, vörös tengeri sügér), 6 disznóparéj-levél vagy mangold, 25 dkg koktélparadicsom, 1 zöldcitrom, olívaolaj, só, bors
Kiolajozunk egy nagy alufólialapot. Közepére fektetjük a konyhakész, besózott halat. Ráfektetünk 1-1 disznóparéj- vagy mangoldlevelet és kirakjuk néhány zöldcitromkarikával. Melléteszünk néhány szem koktélparadicsomot. Sóval, borssal ízesítjük és meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal. A fóliát lazán összefogjuk, hogy a keletkező gőznek legyen helye, de a széleket jó szorosan összezárjuk. A csomagokat tepsibe fektetjük. Előmelegített, 200 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Párolt rizzsel körítjük