"<A name=9 a Akkor ezt mondta nekem az ÚR: Ne támadjátok meg Móábot, és ne kezdjetek harcot ellenük, mert nem adok neked birtokot az ő földjéből, hiszen Árt Lót fiainak a birtokába adtam. 10<A name=10 a Az émiek laktak ott azelőtt, olyan nagy, számos és szálas nép, mint az anákok. 11<A name=11 a A refáiak közé tartoztak ők is, mint az anákok, csak a móábiak émieknek nevezték őket. 12<A name=12 a Széírben meg a hóriak laktak azelőtt, de Ézsau fiai kiűzték, és kiirtották őket, és a helyükre telepedtek, ugyanúgy, ahogyan Izráel bánt azzal a földdel, amelyet az ÚR adott neki birtokul. 13<A name=13 a Most azért induljatok, keljetek át a Zered patakon! Át is keltünk a Zered patakon. 14<A name=14 a Harmincnyolc év telt el azóta, hogy elindultunk Kádés-Barneából addig, hogy átkeltünk a Zered patakon, míg ki nem veszett a táborból a harcosok egész nemzedéke, ahogyan megesküdött nekik az ÚR. 15<A name=15 a Bizony az ÚR keze volt rajtuk, és kiirtotta őket a táborból mind egy szálig. 16<A name=16 a Amikor ezek a harcosok mind egy szálig kihaltak a nép közül, 17<A name=17 a így szólt hozzám az ÚR: 18<A name=18 a Te ma átvonulsz Árnál Móáb határán. 19<A name=19 a Amikor Ammón fiai közelébe jutsz, ne támadd meg őket, és ne kezdj harcot velük! Nem adok neked birtokot Ammón fiainak a földjéből, mert Lót fiainak a birtokába adtam azt. 20<A name=20 a Ez is a refáiak földjéhez tartozott, refáiak laktak ott azelőtt, csak az ammóniak zamzummiaknak nevezték őket. 21<A name=21 a Olyan nagy, számos és szálas nép volt ez, mint az anákok, de az ÚR kipusztította őket az ammóniak elől; és ezek elfoglalták a birtokukat, és a helyükbe telepedtek, 22<A name=22 a ugyanúgy, ahogyan a Széírben lakó Ézsau fiaival tette az ÚR: kiirtotta előlük a hóriakat, ezek pedig elfoglalták a birtokukat, és azoknak a helyén laknak ma is. 23<A name=23 a Az avviak falvakban laktak Gáza környékén, de kiirtották őket a kaftóriak, akik Kaftórból jöttek, és a helyükbe telepedtek. "
5 Mózes 2, 9-23