Azt, hogy miként történt a számlázás azt az APEH vizsgálat döntené el, de az úgye nem lesz. Gondolom nincs ismeröse az APEH -ban Kókusznak, és egy kis bírságot nem birna ki a Kókusz. Esetlegesen ha lenne valami Apeh bünti, akkor is csak hagynák a dolgot elévülni.
Ha Áfát nem fizette ki, szerintem büntit sem intézni el étteremnek, Kóka nem hülye. Élelmes. Mondjuk, valamit nagyon eldöntött. Mégpedig, idézem (meg már szerintem idéztem is):
..."Amikor néhány évvel ezelőtt elhatároztam, hogy politikusként is kipróbálom magam, összegyűjtöttem magamban azokat az alapértékeket, amelyek megtartását a leglényegesebbnek gondolom." ...
De az alapértékek azt hiszem kijöttek, és mik az alapokra épülő értékek, nem akarok belegondolni. Kókusz az a baj, egyre több szart elfog követni, és egyre több embernek kell majd a kedvére tenni, amiből is az államnak egyre több vesztesége lesz.
Egy ilyen szaros párszázezres ügy az államnak súlyos milliókba fog kerülni. Nem beszélve a többiről, ahhoz, hogy valaki hallgasson zsiros pályázatokat kell megnyerni, amit persze Kókusz ír alá.
[ Pályázatból is lehet pénzt keresni. Pl. van egy céged, vannak tanulóid (gyakorlati), minden egyes tanuló után (2 tanuló vagy afelett) 1,5 MHuf / kponya a decentralizált pályázaton nyerhető összeg. Régionként döntik ugyan el, de a miniszter tud mindig szólni erre - arra, hogy bocsi ő nyerje meg. A tanulólétszámot iskola vagy kamara igazolja. Mennyi ideig tart oda is egy százast adni az igazgatónak...asszem 20M ig lehet menni. Tiszta pénz, egyszerű, a pályázatban min. 10% Önerő kell. És ez csak egy pályázat. Akkor a különböző ország alapok. Abban van a zsíros pénz. stb. ...]
Csak a megfelelő cég neveket kell mindig leadni a megfelelő embernek, a minisztériummok meg megoldják egymást közt, kinek kell nyerni. EGyszerü.
A 2010 -es pécsi kúlturális szarrágázhoz 30 milliárd jutna kb. a magyar Moszkvának. Azért nem jutnak egyről - kettőre, mert már annyi helyre kell eljuttatni a pénzeket, hogy ami marad, abból már szinte nem lehet megcsinálni. (Ahogy hallottam ismét nincs vezetője a szoci projektnek)
Debredenben jó helye lenne. VAgy bárhol máshol. Hihi.
Szerintem ha egy riporter bejutna a minisztériumi alapkezelőkhöz, hát tudna mit utána írni, vagy bemutatni. Hihi. Bár a riportert is meglehet fizetni. Teszünk ugyis a közös, azaz a Kókusz és az állam zsebébe eleget.