zakkermann Creative Commons License 2007.06.14 0 0 520
Sziasztok,

Szóval, a dolgok beszerzéséről. Ez valóban egy nehézkes ügy, de kellő lelkesedéssel és kitartással az ember alkalmanként megtalálja, amit keres. (Ma például a Fény utcai piacon olyan friss bébi céklát találtam egy idősebb asszonynál, amit nem nagyon látni máshol. Öt kisebb fej, szárasztul levelestül, 300 ft. Miután a Gustoban olvastam, hogy Passard sóburokban süti a céklát, én is erre gondoltam először, de ezen még vacilálok, lehet, hogy olivával és fokhagymával sütöm meg, alufóliába csomagolva, némi balzsamecetet pöttyintve a végén rá, a szárát vajon megpárolom, a leveleit meg szintúgy, köretként ezt gondoltam a marharostélyos mellé.) A Fehérvári úti piacon szerintem egészen elfogadható csirkéket lehet kapni, fent az emeleten, azokon látszik, hogy a szabadban tenyésztik őket, a zuzájukból egy tonna kukorica ömlik ki, a színük szép aranysárga, kilója ezer. Vettem ott már többször, remek. Ha jó vajat akartok venni, azt pedig (a Molnárbé által is említti egyik írásásban) a Fény utcai piacon lehet kapni csütörtöktől péntekig, egy nagykőrösi termelő friss és felettébb illatos termékkel bír, a sajtjai is említésre méltóak. A vaj 200 ft/10 dkg, ami jutányos.