tehtube Creative Commons License 2007.06.13 0 0 5050

Tegnap Karn Evil kollégával nagyon finom koncert volt a Muzsikus kávéházban. Még sosem voltam ott. A hely belülről is választékos, ideális légkör egy jó előadáshoz.

Örömmel hallottam a két Jimmy Smith standardot a Hammond triótól. Walk On The Wild Side, The Cat. A CX3 még műlezlivel énekalapon is jól szólt, basszusa több mint elég. Kicsit a lezlieffekt és vibrátóeffekt intenzitása szerintem visszaveendő, de jó koncerteszköz. És Norbi, told magad jobban, csak semmi szerénység! :-)

A gtáros hasonlóan jóízűen hozta alá a témákat mint Jimmy Smithnél. Külön kiemelném a dobost.

Egy diszkrét koncertet (a gitár mellett) leginkább a túlzottan hangos dobos szokott elrontani. Nos itt csak cintányérok voltak állványon szép számmal, és a dobos valami fadobozon ült és kézzel azon dobolt. Jött azon a lábdob, pergő. Számomra tökéletes volt az illúzió, de lényegesen kevésbé tolakodó hangon mint a hagyományos esetekben. Így a csapat arányai teljes összhangban voltak és semmi zavaró hangerősség.

Szinte minden számban megjelent a trombita -szordinálva is- néha szaxi. A két idősebb korosztályú fúvós fantasztikusan szólt. Tanárfélének tűntek nekem.

Az énekes lányok kissé halkan, de szépen kiegészítették a hangszereket. Egy beugró nagyon fiatal zongorista srác is elképesztően virtuózan játszott.

Néhány számot rögzítettem.

Remélem mehetek minnél hamarabb ilyen koncertre. Ilyenből sok kell!!!