Otthon, édes otthon
Székesfehérvár - Az Albacomp férfi kosárlabdacsapata két új játékost már a jövő csapatában tudhat. Olyanokat, akiknek nem kell bemutatni a környezetet...
Soós Gábor egy,
Dávid Gergely három éve került el Székesfehérvárról.
- Sokkal többet akarunk építeni a fiatal tehetségeinkre. Soós a mi játékosunk volt, Kecskemétre kölcsönbe adtuk, hazajött, és az egyéves szerződését kétévesre módosítottuk. Dávid Gerire is szükségünk lesz, mert bár
Góbinak szerződést kínáltunk, de a több játékidő reményében távozott, úgy tudjuk a MAFC-hoz igazolt.
Goran Miljkovics megnézte mind a két ifjút videofelvételen, és azt mondta, számolni akar velük - mondta az igazolásról
Halm Rolland szakosztály-igazgató.
- Bár jól éreztem magam Kecskeméten, de mindenképpen megfontolandónak tartottam a hazajövetelem. Mindent megbeszéltünk, mindent megfontoltam, és aláírtam a szerződést. Az új edző személye ebben nagyban közrejátszott, tudom róla, hogy szívesen dolgozik fiatalokkal, és azt is hallottam, hogy kifejezetten akarta, hogy jöjjek vissza. Miután
Horváth Ákos nem maradt a hármas poszton, adott a lehetőség, és ezzel élni is akarok! Kecskeméten a külföldiek mellett első csereként átlagosan 15 percet játszottam, utána kezdőként harmincat. Jó évet töltöttem ott, tartóztattak, első számú hármas poszttal kínáltak . Az Albacomp ajánlata meggyőző volt, és mivel itt nevelkedtem, nőttem fel az életben és a pályán egyaránt, természetes volt, hogy hazajöttem, hiszen itt a helyem. Ami a következő szezont és az én szerepemet illeti: első a csapat érdeke, de persze játszani akarok, ha itt is megkapom.
Hanga tehetséges, ketten meg tudjuk oldani a bedobó posztot - mondta határozottan Soós Gábor.
- Amióta elkerültem innen, voltam Szolnokon, Dombóváron és Kaposváron. Mindenhol fejlődtem, Szolnokon keveset játszottam, Dombóváron már sokkal többet, de a legtöbbet idén Kaposváron léptem előre. Az Albacompban mindent megteszek amit az edző kér tőlem, akár 1, akár 40 perc alatt. Ezért, a lehetőségért keményen megdolgozok az edzéseken. Rutinosabb lettem, az Albával van két bajnoki bronzérmem és egy kupaezüstöm, most abban reménykedem, hogy akár a bajnoki arany sem lesz lehetetlen - fogalmazott emígy Dávid Gergő.
Mindketten játszani akarnak, és ha a pályára kerülnek küzdenek a csapatért
FMH