Blende Creative Commons License 2007.06.13 0 0 1382

Igen elektromosat vittünk. Mi diákszállókban aludtunk (HotelEdda) ott volt áram a szobában így a főzőcske nem volt gond. Konzervek és zacskós levesek szóval minden ami forró vízben főzhető/melegíthető.

De megéri mindenképp. Akkor átszámolva egy hamburger cca. 3000 HUF volt...

Egy éttermi vacsora a kifüggesztett árlap alapján cca. 8-10e HUF egy kenyér 700-1000 HUF szóval nem tréfadolog...

Amit lehet sztem vigyetek. Azt a pénzt amit ezen spóroltok el lehet költeni másra is!

Ha visszaolvasol amikor még frissek voltak az élményeim sokmindent leírtam.

Ruhát mi úgy vittünk, hogy télre készülünk 4-14 fokra. Túranadrág, bakancs, farmerek, meleg pulóver és télikabát. Ehhez képest 12-18 fok volt az átlag 15-16 napsütés és szélcsend. Elég volt a farmer/melegítő/túragatyó aláöltözés nélkül felül meg vagy rövidújjú póló vagy pulóver. "Este" azért hűvösebb volt de nem sokkal mivel a nap alig akart lemenni. Érdekes látvány volt.. A fejed felett kering egy ovális pályán. A sziget déli részén azért lemegy de világos marad.

Az esővel mákunk volt 3x esett összesen. 1x amikor megérkeztünk és beautóztunk a bérautóval Reykjavikba. Mire beértünk elállt. 2x valamelyik éjjel amíg aludtunk. 3x amikor hazafelé mentünk a reptérre. De ez nagy-nagy mák!! Kifogtuk!

A helyiek azt mondták ez nem normális. Ez már a Global Warming...

Egy jó tanács: Az úton a birkákra és a madarakra vigyázzatok kikolbászol minden a kocsi elé. A birkák durvábbak...

A madarak meg betámadnak embert autót időnként. Sok helyen nincsenek hozzászokva az emberhez és nem félnek. A madarak főleg Grimsey-n durvák. Ott botot is kaptunk amivel hessegetni kellett őket.

Ja és a Motorosszánozás!!!

Hihetetlen élmény!! Senki ne hagyja ki!! A gleccser fantasztikus! Az utazás nemkülömben.

Anno képeket is nyomtam be ide.

Bluelagoon nagyon jó ezt én is megerősítem!

Izlandi utazásom az egyik legmaradandóbb élmény volt!

Vetekszik Tibettel...

Előzmény: nacky (1381)