Sziasztok,
igyekszem minél hamarabb elmenni a gyógyszertárba, látom, mást is érdekel a homeos lista:-)
Quizas, az étterem - ha jól emlékszem - a két Komáromot összekötő híd lábánál volt. Nem tudom, hogy megvan-e még, mert annak, hogy ott jártunk, idén már 3 éve lesz.
Én nagyon sok túrót adtam Somának banánnal keverve, amikor még nem evett darabosat. Igazság szerint most is így készítem: banánt összetöröm botmixerrel (vagy turmixgéppel), és hozzá adom a túrót, és az egészet tovább pépesítem. Ha van itthon narancs, abból is teszek bele (pontosabban egy fél narancs levét), ha nincs, akkor 1 kanál natúr joghurttal teszem krémesebbé. A végén egy csipet fahéj. Szerintem nagyon finom, nálunk mindenki szeret (kivéve persze Lorát...) Így Soma mindig is megette. És a túró arra is jó, hogy lehet azt is csinálni, hogy fokozatosan egyre kevesebbet pépesítesz, így talán könnyebben hozzá tudod szoktatni a daraboshoz. Úgy sem kell neki semmi, hogy kézzel eszik?
Pbuza, sajnos nem tudok cumisüveg ügyben tanácsot adni. Én is azt mondanám, hogy ráérsz még elvenni tőle. Mivel Nálatok elég kicsi a korkülönbség, szerintem meg kéne várnod, míg a kisfiad is önként leteszi. Lehet, hogy többet ártasz Enikőnek azzal, ha Tőle elveszed, Gergőnek viszont meghagyod. Személy szerint én nem vagyok híve sem a cuminak, sem a cumis üvegnek, sem pedig a bilinek: mindegyik olyan eszköz, amire mi, szülők szoktatjuk rá a gyerekeket csak azért, hogy aztán leszoktassuk őket. Bár az is igaz, hogy a nem anyatejes babákat valamiből itatni kell... Lora még használta a csőrös poharat, Sománál viszont nem nagyon jött be, ő 4-5 hónapos kora óta gyönyörűen iszik pohárból.
Képzeljétek el! vasárnap Soma mutatta, hogy vegyem le róla a pelust. Biztos melege volt. Aztán úgy 10 perc múlva odajött hozzám, és mutatta, hogy menjek vele. Elvezetett a WC-ig, és mutatta, hogy ültessem rá. Ez meg is történt, de persze nem pisilt. Ez azért túl szép lett volna:-) Rögtön rá is adtam a pelust, mibe aztán pisilt bőven. Lehet, hogy nyáron megpróbálkozunk a WC-re ültetéssel? Mondjuk nem terveztem erre az évre, de ki tudja...
És a nagy hír (remélem, nem kiabálom el), hogy Lora egy hete már nem pisil be éjszaka. Egy ideig felébresztettem oylan éjjel 1 körül, és kivittem pisilni, de az elmúlt 2 napban már ez sem volt, és száraz maradt reggelre a bugyi:)
Ma megmértem a gyerekeket (ha már a súlyokról volt szó), és nagyon meglepődtem: Lora 17 (!!!) kg. Ennél jóval kevesebbnek gondoltam, azt hiszem, fogyókúrára fogom a nyáron :-))) Soma viszont ebéd után és felöltözve 10,3 kg-ot nyomott, szóval szerintem natúr állapotban jó, ha eléri a 10 kg-ot. Ez 20 és fél hósan nem túl sok.
Noaaa: én is beíratom Lorát intenzív úszótanfolyamra a nyáron. Arra vagyok kíváncsi, hogy az az úszóiskola hibás-e abban, hogy ennyire nem szeretett úszni járni, vagy ő alapból nem szereti a vizet. Szóval most megpróbálkozunk egy másik társasággal, hátha...
Hova mennek a lányok iskolába? Képet nem teszel fel róluk? :-)
Brekus, kitartás a hátralévő időhöz. Engem is érdekel, hogy hova megy Kinga suliba.
P.