CBNora Creative Commons License 2007.06.12 0 0 2766
Az a gondom, hogy kezdettől fogva lila és fényes volt, most talán mattabb, de úgy látom, hogy még nő. Alárakhatok valamit fertőződés ellen. És nem tudom, hogy 1 db kicsi padlizsánból mit lehet csinálni. Örülnék, ha tudnál valamit ajánlani, hús nélkül. Sárgarépám most nincs, az ne legyen benne. Nem vagyok valami fényes háziasszony, és tulajdonképpen remekül ellennék kenyéren és krumplin valami tejtermékkel és friss zöldséggel. Míg férjhez nem mentem, nagyjából ezen is éltem. A padlizsánt se azért ültettem, mert szükség volt rá, hanem kellett valami növény az uborkával szembe az üvegházba, ami bírja a meleget. Csak hát ha már terem, ne vesszen kárba. Igazából a termesztést jobban élvezem, mint a főzést, és imádom nézni, ahogy nőnek. Úgyhogy nagyon örülök, hogy engedélyezve vannak a receptek.
Az újonnak növő alsó ágacskákat kell leszedni, ugye? Nagyon nem akarom megcsonkítani őket, olyan szépek így. Igaz, hogy a paradicsom metszését se szoktam túlzásba vinni, a kicsi oldalhajtásokat kitöröm, a fürt alatti erős, sokszor villás elágazást eleinte meghagyom, később néha kitöröm, ha már nem tudom normálisan felkötözni. Ha sok az eső, így is, úgy is tönkremennek. Viszont összesen két sorban vannak a tövek, a sorok között kb. 2 méter távolság van.
Előzmény: zsebi41 (2765)