noaaa Creative Commons License 2007.06.12 0 0 7470
Én csak nagyon hézagosan tudok jelentkezni, így bele-bele kapok a témákba -:))). Valaki egyszer nagyon régen kérdezte, hogy a lányok hogyan tanulnak úszni. Mi azt a taktikát folytattuk, hogy nagyon korán megszerettettük velük a vizet, de szigorúan csak kötetlenül, nem járattuk őket sehová. Viszont mindig "vizes" helyeken üdültünk és szabadjára engedtük őket, ahol csak lehetett. Később jött az úszógumis-mélyvizes műfaj. Bébiúszásra nem jártak, annak nagyon nem vagyunk hívei - de ez más téma. Szóval előszőr 5 és fél évesen írattuk be őket egy két hetes nyári intenzív úszótanfolyamra (minden nap egy óra). Ekkorra már maguktól tudtak víz alatt úszni és mindenféle kunsztot csinálni, olyanok voltak, mint a kishalak. Aztán az ovival vitték őket szeptembertől, de mindjárt mélyvízbe, azokkal, akik már egy évvel hamarabb kezdték. Olyan hatékony volt ez az úszóiskola, hogy mostanra teljesen jól úsznak, ugranak és az egyes úszásnemek elemeit is ismerik. Azért hajtottuk a dolgot, mert mi fél lábbal a Balatonon élünk :-))), és az északi parton mélyebb a víz, így nagyon fontos, hogy biztonságban tudjuk őket. Már most annyit fürödtünk eddig, mint más egész nyáron :-DD. Még tegnap délelőtt is a vízben ugráltak. Olyan furcsa: még két napig járnak oviba és ezzel az életünk ezen korszaka lezárult. Voltak ám élmények: voltak a lányok az Annagpra Aquaparkban (persze minden korhatáros dologra felültek, mert én nem voltam ott :-D), voltunk a nagycirkuszban és kaptak egy kiscicát a mamához. Szóval zajlik az élet. A cumisüveg témához: mi ebből nem csináltunk koncepcionális kérdést, jó darabig párhuzamosan használtuk a mindenféle csőrös-szelepes poharakkal. Teljesen valamikor 3-4 éves koruk közt veszett ki a köztudatból, de észre sem vették. Nálunk a cumi volt a gáz, azt túl későn vettem el, lett is belőle logopédia rendesen :-((( Ez az egy dolog, amit a mai fejemmel másképpen csinálnék.