CBNora Creative Commons License 2007.06.12 0 0 2754
Kösz a gyors választ. Elég vegyesen vannak nálam is a növények, de abban az ágyásban jelenleg csak csíranövények vannak mindenből. Magvetés előtt csak meg kellett kapálni tisztára. Eddig nálunk is kevés volt, hagymán már előfordult tripsz, azokkal nem csináltunk semmit. Elég sok növény túlélte, de nagyon rondák voltak, pedig abban az ágyásban szinte takarta a talajt a körömvirág. Viszont ott nagyon kevés tápanyag volt a talajban, eléggé nyamvadtak voltak a hagymák. Azok a hagymák évelők, az ágyás közepén almacsemete, rendes trágyát beásni nem tudtam, korábban az a rész nem volt művelve. Nyár végétől hordtam oda a macskaalmot (darált kukoricacsutka nitrogénben dús folyadékkal átitatva), tavasszal bedolgoztam, ez szemmel láthatóan jót tett. Egyébként ez az anyag az évelőágyásokban is nagyon jó hatásúnak bizonyult.
Azt hiszem, inkább reménykedek, hogy túlélik a növények, mint permetezek. Majd locsolom őket rendesen, ártani most még nem fog, a növénykék hamar leszáradnak és ha jó kondiban lesznek, talán kibírják. Végül is nyáron el lehet lenni saláta nélkül, az uborkát meg a paradicsomot jobban szeretem, csak ez új fajta, szeretném megkóstolni.
A kelbimbót és a brokkolit szorgalmasan locsolom, hogy nedves legyen a talaj, hátha nem lesz káposztabolha.
Előzmény: il1321 (2752)