Törölt nick Creative Commons License 2007.06.11 0 0 502

Érdekes mindkét téma.

A tetőkérdéshez annyit fűznék hozzá, hogy nálunk nem csak a tető színt határozzák meg, hanem az anyagát is! A zsindely például tiltott, kizárólag égetett cserepet, terméspalát -nem azt a szoci romot, hanem a méregdrága eredetit- esetleg fazsindelyt lehet használni. A cserép színe pedig csak natúr lehet. Az újonnan épült házak teteje ezért teljesen egyforma, mondhatni undorítóan. Aki nem tartja ezt be, az nem kap ép. enget.

A jelek szerint van rá jogi alapjuk, hogy ilyen korlátozásokat vezessenek be, mert még nem hallottam perről ezzel kapcsolatban. Azt viszont kevéssé értem, milyen alapon szabja meg néhány okostóni, hogy az én házam teteje miből legyen? Ha a terméknek van ÉMI engedélye, akkor azt felhasználhatom. Ez a kérdés ismét rávilágít, hogy az önkormányzatokban sem történt rendszerváltás, és még mindíg néhány helyi kiskirály szabja meg mit lehet, és mit nem. 

A fákkal kapcsolatban meg no comment. Ahol én lakom, ott a fák kipusztítása nagyüzemben zajlik. Amióta a gázt bevezették a településen, és megérkeztek a Bp.-i urbanizált "menjünk ki a szabadba mer ott lehet napozni" típusú, panelben és társasházi lakásban nevelkedett építkező embörök. Mindent kivágnak amit érnek, az őshonos fajok helyébe pedig teljesen tájidegen, katonás sorba vágott tuját nyomnak, ami egyrészt undorítóan igénytelen, másrészt kirohad 10éven belül mert nem erre a klímára való. De

Előzmény: _lala_ (500)