Zitka Creative Commons License 2007.06.10 0 0 445

Nekem a Veres Nándor által említett bajorországi példa is nagyon szimpatikus. A kistérségi társulás, 8-10 falu, az egyikben termelnek, a másikban feldolgozzák az almát, és amíg van helyi termelésű almalé, a környékbeliek nem is vesznek mást, pedig drágább, mint a "multis".

 

Az ilyen mentalitástól viszont mi még fényévekre vagyunk...  Ha valami két forinttal olcsóbb a teszkóban, viszik a népek, mint a cukrot - holott gőzük sincs arról, hogy mit esznek. :-((((  Épp a hétvégi bevásárlásnál csalódtam egy nagyot az Auchanban. Eddig mindig dunántúli baromfis cégek magyar friss húsát árulták. Most láttam, hogy fura a csomagolás. Megnéztem közelebbről, cseh termék. Vissza is tettem. :-(  Nem azért mert verem a mellem, hogy én aztán csakis magyar árut vásárolok. Szoktam mindenfélét venni. De mi a fenének 6-800 km-ről ideszállított húst venni, mikor lenne hazai is?

Előzmény: varadit (444)