Score. A Syngenta gyártja. Csak időben kell elkezdeni. Lehet kombinálni, hogy egyszer Score, egyszer Bordói lé. A monilia és a tafrinás levélfodrosodástól is véd.
Lemosó permetezésnek hívják.
Mostmár szerintem nem lehet tenni ellene semmit. Ami olyan levél az le kell szedni, hogy a földet ne mérgezze. Szóval ha nem előztétek meg akkor már csak tüneti kezelés maradt. Sajnos ez van.
A gomba elleni védekezés nagyon nehéz. Időben kell elkezdeni, tehát kora tavasszal.
Én sajnos nem így tettem két kedvencem esetében, dehát a szakdolgozat fontosabb volt.
A krumpli és a paradicsom gombás betegsége talán és ezt nagyon halkan mondom, kezd megállni. Jót tett neki az állandó napfény és az Amistar dózis. A bordói lé+kénnel az a baj, hogy jön az eső és lemossa a levélről... a földbe meg ez egy kicsit drága :)
Az Amistarban az a jó, hogy felszívódó. De igazából ami itt volt, szerintem az ellen egy vegyszer sem véd. Ugyanis 1,5 hétig rendszerint 4 órakor rákezdett az eső 2-3 órahosszáig tartott. Reggel 6 óra körül egy masszív ködpára úszott a föld felett.