zsero Creative Commons License 2007.06.09 0 0 1146
Én 9-ért vettem, de kaptam hozzá rácsavarhatós vakut. Mondjuk nem hiszem, hogy valaha is fogom használni, de innovációban szerintem hihetetlen ötlet volt ez, hogy ha nem kell a vaku, akkor elég egy kisebb gépet vinned magaddal, és különben se a fő elemet zabálja.
http://www.photoethnography.com/ClassicCameras/OlympusXA.html

Eddig még nem nagyon tudtam megszokni, hogy a exponáló gomb olyan érzékeny, hogy ha szájjal ráfújok(!) kiold, így eddig sikerült áltagosan minden 2. képet véletlenül elsütnöm. Neten meg azt olvasom, hogy mit kell kezdeni a nehezen lenyomható, beragadós gombokkal...

Az a vicc az egészben, hogy minél jobban nézem a gépet, annál dúrvábbnak tartom! Először egy vacak műanyagdarab. Olyan nehéz mint 20 deka felvágott. Aztán rájössz, hogy ahol fontos, ott fémből van. Aztán rájössz, hogy mit is tudott ez 1975-ben: 225 grammos, 2.8-as obival felszerelt ici-pici kavics, ami A-módban 30 mp és 1/500-ad mp között lépcsőmentesen állítja a zársebességet, és nem utolsósorban ezek mellett még egy távmérő is van benne. És ma ennek a piaci értéke kevesebb, mint 10-ezer forint. Annyi, mint Leicához egy lencsesapka!
Előzmény: Superb_ (1144)