Hát köszi, láttam én éppen tavaly egy ilyen minimum szolgáltatást... a nászasszonyom, aki még alig 50 éves, fájlalni kezdte a lábát, aztán furcsán elszineződtek a lábujjai... kiderült, hogy érszűkülete van. Jópár hét mulva (ez tavaly volt kéremszépen) kivizsgálták, majd több hónapi (!!!) várakozás után végre megoperálták.
Én nem tudom, hogy egy-egyilyen érműtét milyen, anyámnak is volt 70 éves korában, neki a combján vágátk fel az elmeszesedett eret és tisztitották ki, nászasszonyomnak meg ha jól tudom eret cseréltek, de hogy még hónapok mulva is kőkemény és nedvedző volt, az biztos. Nem is nagyon rendelték vissza kontrollra, amikor meg igen, akkor csak anynit mondtak neki, hogy ez ilyen, ilyennek kell lennie. A mai napig fáj a lába... dolgozni nem tud, le kellene százalékolni, de csak fél napokat ücsörög azsztk-ban, állandóan küldözgetik ide oda.
DE semmi magyarázat, semmi emberségessség. Azt mondta, hogy emberileg egyedül a Városmajor utcai Szív és Érsebészeti Klinikán, az érfestésnél bántak vele.
Végigdolgozta az életét, netto 70-80 ezer ft-ot keres, a frje rokkantnyugdíjas 50 ezer ft-os jöbedelemmel ..
Tudod kheiron, én emiatt nem sajnálom az orvosokat. Mert fényezik magukat meg minden, de a legtöbbjük olyan, hogy még emberszámba sem veszi az oylanokat, akiktől nem lát pénzt.
Ugye azt írta székely, hogy joga van elfogadni a hálapénzt. Hát ersze, joga van, ha már annyira adni akarják ugye. DE a valóság inkább az, hogy kifejezetten a hálapénzt miatt lett a legtöbbjük orvos, és éppen azon a szakon orvos. Nem hibáztatom én őket, mert egy velejéighazug rendszer miatt lettek ilyenek (a szocializmusból itt maradt egészségügyi rendszert értem ezalatt) .
De ezt a hazugságokból szőtt gombolyagot valamikor fel kell fejteni , és remélem ez most elkezdődött. Nem oldanak meg mindent egycsapásra, mert - tudtommal - ez még csak a reformok eleje, és őszintén kívűánom, hogy a reformban benne legyen az orvosok és az eü. személyzet méltó megfizetése is - és drukkolok, hogy mindenféle hazug populista dumával ne akadályozzák ezt meg.