Kutymo Creative Commons License 2007.06.07 0 0 807

Én a kék nevezetű toronyház 12. emeletén lakom. Idén márciusban a közgyűlésen elfogadták (én ellene voltam), hogy a panel plusz program keretében benyújtsa a ház a pályázatot. Nem elég, hogy a közös költséget 1000 Ft-tal emelték, a 120 lakás tulajdonosainak fejenként 6000 Ft-ot kell befizetni, hogy egyáltalán a pályázat benyújtásra kerüljön. És közel sem biztos, hogy a támogatást el is nyerjük. Ez is sundabundás, vagy korrupt, ahogy tetszik.

A mi házunkat 1967-ben adták át, idén 40 éve. Úgy tudom, hogy a panelházak élettartama 32 év. Úgyhogy a mi házunk szeritem már rég robbantásra ítéltetett.( Amúgy két éve az összes nyílászárót kicseréltettük, ennek köszönhetően az egyik szoba sarka, illetve az ablak körül csinos kis penészfoltok jelentek meg. Szóval egyetértek veled abban, hogy nem csak kívülről kell felújítani.... Szart se ér az egész, ha hetente valahol szétdurran egy cső, újíthatsz újból. Velünk ez történt, vagyis hasonló. Kedvenc felső szomszédom (hp=nő) {amúgy én is nő vagyok, viszont, ha valami meghaladja a képességeimet, szakemberhez fordulok} a kádja lefolyóját akarta kipucolni, szét is csavarozta. Mondta ő. Ennek fejében a frissen kifestett fürdőszobánk plafonja szép, sárgás, undorító motívumokkal lett teli. Még szerencse, hogy a biztosító fizetett.

Egyszóval a panel plusz program semmit nem ér. Az, hogy kívülről egy ház szép lesz, csak illúzió, belülről meg rohad. :(

A gázvezetékeket meg sem említem. A mi házunk tele van idős emberekkel (akiket nem akarok bántani, de....), pár éve tűz is volt, menekülési útvonal nuku:( A tűz a félemeleten keletkezett, mi, mint említettem a 12. lakunk, szóval max. ugorhattunk volna:(((((

Előzmény: ufonauta2 (805)