ufonauta2 Creative Commons License 2007.06.07 0 0 805
Hááá...t nem tudom. Igaz én a Tétényi felé néző első kövér házban lakom, ami elég csúnya, de nem örülnék neki, ha elkezdenék leszigetelni. Az ablakomat ugyan már három éve kicseréltettem, de nekem ennyi is elég a szigetelésből. A nejem a Menyecske utcában dolgozik és az ovijukkal szemben lévő házat már leszigetelték, aminek köszönhetően penészesedik az egész ház. Persze lehet ez technológia függő is. De azért beleugrani fejenként félmilliós hitellel egy ilyenbe, hogy kívülről csicsás legyen, hát... Kicsit olyan, mint amikor a nem működő 30 éves autómat gyönyörűen lefényezem. Szépnek szép lesz, de továbbra is használhatatlan. Én ennél a csicsamicsánál többre tartanám az épületek gépészeti felújítását (vezetékek, csövek, stb.) A szakemberek szerint elérhető energiamegtakarítás kb. 15-20% ami, mint tudjuk egyelméleti maximum és a gyakorlatban jó, ha 10%-ot kitesz. Ez a fűtésszámlában kb. 21 év alatt kompenzálódna. Megéri? Havi 1500-1800 Ft-al kevesebb fűtésszámla a havi 7-8 ezres banki törlesztéssel szemben. :(
Előzmény: Tomahawk_ (804)