Furcsa azért ez a szurkolótábor. Elég sok helyről hallottam, hogy ez egy "művi úton" létrehozott tábor. Nem tudom, hogy ez igaz-e. Azt beszélik, hogy fizetik őket, busszal hozzák-viszik mindenhová, Goli-cuccokba öltöztetik őket, és kiadják nekik ukázba, hogy szurkoljanak.
Mikor az idén életemben először voltam Goli-meccsen, már akkor is feltűnt, hogy egyszerre özönlenek be vagy 50-60-an az Elektromos-csarnokba, ami elvileg hazai pálya. Na most én még olyat életemben nem láttam, hogy hazai pályán minden szurkoló egy tömbben, azonos időpontban érkezik a meccsre. Kicsit olyan érzésem volt, hogy ezeket az embereket valahonnan szervezetten hozzák a meccsre. Idegenben persze más csapatoknál is így érkeznek a szurkolók, ami természetes, hiszen többnyire együtt utaznak a meccsre, na de hazai pályán?
Aztán már a tábor összetétele is kicsit olyan mesterkéltnek tűnt. Valahogy nem igazán éreztem olyan "valódi szurkolóknak" őket.
Eközben olvastam egy cikkben, hogy a Goli az óbudai lakosokat szeretné megnyerni a csapatnak, magyarul találjanak vissza régi, de újjáéledt egyesületükhöz. Anélkül, hogy bárkit megbántanák, nem sok "óbudai jellegű arcot" láttam a szurkolók között...
Aztán a szurkolás sem volt olyan, mint ami egy évek sora alatt összekovácsolódott, gyerekkoruktól a csapatukért szorító emberektől elvárható.
Aztán ott vannak azok a hostess lányok, biztonsági emberkék, akikkel nincs bajom, csak olyan felesleges felhajtásnak tűnt számomra az egész.
Más ismerősöm is mondta, aki kilátogatott egy-egy Goli-meccsre, hogy nagyon furcsállja ezeket a dolgokat, amit egy csapatnál sem tapasztalt korábban.
Mindezt nem rosszindulatból írtam, csak mint számomra feltűnő és bevallom: kissé irritáló dolgokat jegyeztem meg.
Amúgy a csapattal semmi bajom, örülök, hogy feljutottak. Sok sikert az nb1-ben!