Bálint3
2007.06.05
|
|
0 0
13120
|
Óvakodj a törpétől… Ez jutott eszembe törpésített leander ürügyén. Többször elsírtam itt, hogy a tavalyi atkafertőzés miatt minden csúcshajtást levágtam. Itt a Fórumban fantasztikus szép virágokat látok, nekem pedig az idei hajtásokból csak kb. 10 virágkezdeményem van. Nahát láttam csodálatos bimbós törpéket. 3900.- Ft.-ért. Hétvégén leszállították 2500.- Ft.-ra. Nem tudtam ellenállni. Megvettem. Vártam, mert a bimbók olyanok voltak, hogy néhány nap alatt ki kellett volna nyílni. Ennek 4 hete. A bimbók olyanok, mintha viaszból lennének, nem nőnek. Pedig a hatnyelvű használati útmutatóval ellátott műanyagcserépből ¼ marhatrágyaföld + ¾ virágföld talajba sűllyesztettem, Osmocotet is kevertem mellé és bőségesen locsolom. Már elkezdett új hajtásokat is hozni, csúcsán virágkezdeményekkel, de az eredeti rengeteg bimbó nem fejlődik. Lehet, hogy ez nem is igazi élő leander, hanem egy internacionális ipari termék?
Szóval: óvakodjatok a törpéktől…Kicsit drágák a törpék…
Tanács: ha atkát észleltek, ne sajnáljátok tövig visszametszeni a növényt, nekem a megmentett atkás levelek szép sorjában sárgulnak el és kopaszodik felfelé a szár. Persze itt a Fórumon többen tanácsoltátok, hogy a teljes megsemmisítés az atka ellenszere, de hát tudjátok, az okos ember a más bajából tanul, a buta pedig… |
|