Hali jopek6!
Nos van pár dolog, ami engem még nem ért el, lehet, hogy mert még fiatalabb a gép, mint a Tiéd. (Kilincskopás, kipuffrozsda) Viszont 160 felett eddig csak egyszer-kétszer jártam és olyankor nem a motorháztetőt figyeltem.:-) Cápacettim szintén ezüst és HB, csak Elite változat. Nekem meg pláne nagy szám a dacia, fiat uno, corsa-b meg BX után! Életem legjobb autója, én is imádom. (Szerinted van még egy marha rajtam kívül, aki felköszönti lufival egy éves szülinapos autóját és megsímogatja, na meg állandóan ápolgatja, takarítja? )
Én is nagyon remélem, hogy nem kell komoly beavatkozásnak alávetni öregkora előtt a motort, mert nem két évre ruháztunk belé és még félig a banké! :-) Valahogy az ilyen megbontásokkal szkeptikus vagyok. Olyan összerakást ritkán sikerül tartósan produkálni, amilyet a gyárban új korában kap. De lehet, hogy csak magamból indulok ki, mert anno középsuliban gyakorlaton amikor elfogyott a tanterv, ahányszor szétszedették velünk a motor, mindig maradt pár alátét, "zégergyűrű", anya. Eleinte még ujra szétkaptuk, hátha megleljük a helyét, de sosem találtuk. Ötödik végén már azon is csodálkoztunk, hogy még nem esik szét magától az egész. És bírta, egyben volt, bár az elején sem volt már üzemképes a gép! :-)
Fogyasztásra nekem eddig 8,5-9 körül alakult, csak az utóbbi ÖMV-s tankolások óta tűnik étvágytalanabbnak kb. egy literrel. Viszont -hála R*R unszolásának!- , amióta kivettem a légszűrő mögötti szűkítőt, egyre nyomatékosabb, élvezetesebb a kocsikázás, majdnem azt a dinamikát produkálja már, mint a BX-em, ami szintén 94 lovas volt, csak 970 kg és 1,6-os hengerenkénti inj. 8V .:-) No annak -bár reptérnyi hely kellett hozzá, és egy kis lejtő- le is poroltam a 200-as számát az óráján!