"Sose fűztem, tehát lehet, hogy a véleményem nem egzakt, de szvsz a drog nagyobb függőséget tud okozni, és randa dolgokhoz vezet."
Az alkohol sokkal súlyosabb függőséget okoz, mint a marihuána. És a fogyasztók kábé ugyanolyan hányada függő mindkét drog esetében.
"Tudod, én nem szeretném, ha a gyerkőcöm legálisan drogozhatna (sőt, sehogyse!!!!)...bár az sem tecc, hogy egyszeri dzsointkodás után is börtönbe kerülhet az ember."
Fontos tudnod, hogy a tilalom semennyire nem védi meg a gyerekedet a füvezéstől. A tilalom semmilyen szülői felelősséget nem vesz le a válladról.
"Lehetséges kultúráltan fúzni????????"
Szerintem összességében véve a füvezés sokkal kulturáltabb, mint az alkohol-fogyasztás, ha mindkét drogra átlagoljuk a szokásos fogyasztási módokat. És szerintem a legkulturálatlanabb füvezés messze nem lehet olyan kulturálatlan, mint a legkulturálatlanabb italozás, a két drog hatása közötti különbség miatt. Szerintem a legelterjedtebb marihuána-fogyasztási minták is kulturáltabbak, mint a legelterjedtebb alkoholfogyasztási minták, de lehet, hogy tévedek, meg egyébként is, ez egy szubjektív kérdés.
"A fűvzés közelebb visz a keményebb szerekhez, ugye?"
Csak annyiban, amennyiben a tilalom a keménydrogot is áruló dílerekhez tereli a füveseket. Egyébként nem. Egyébként is, a füvesek nagyrésze előbb fogyaszt egy keménydrogot, méghozzá alkoholt, mint füvet. Talán olyan szempontból lehet mondani, hogy a füvezés közelebb visz a keményebb szerekhez, hogy sokan dohányt kevernek a füves cigibe. De erről nem a fű tehet. Egyszerűen csak egy nagyon rossz szokás.
"Elmesélnéd, mivel másabb fűzve beszélgetni, mint anélkül?"
Szerintem az, hogy "növeli az asszociációs készséget", nagyon találó megfogalmazás. Én személy szerint azt emelném ki, hogy a betépettség fokozza az odafigyelést. Úgy is fogalmazhatnék, hogy az érzékenységet. Mind szellemi, mind érzéki szempontból fokozza az ember jelenlétét. De ez leginkább a sativa fajtákra jellemző. (Olyan hibridekre, amiknek az ősei között sok a Cannabis sativa ssp. sativa, illetve a tisztán sativa fajtákra.) Különböző fajtáknak különböző a hatásuk.