fel. de az számit, hogy abból mennyi az izom. hiába vagy 100kiló, ha csak 70kilóval megy a fekvenyomás, pl.
a testépítés a türelem sportja. egy év alatt, max 10 kiló izom jöhet fel. az első évben. aztán a másodikba 5, a harmadikba 2, aztán már egynek is örülni kell. ez már csak ilyen.
én amikor kezdtem, fullbéna voltam. mindenki csak faszságokat mondott. (nem rosszindulatból) a "nagyokat" kérdeztem, de rájöttem nem a tudás miatt nagyobbak, hanem a főleg koksz miatt. a weiderkönyvből álítottam össze edzést magamnak:) a kajával nem foglalkoztam. (pulykamellsonka,virsli, sole olimpic tej,kifli, Promax)a termben mindenki mosolygott rajtam, a lelkes kiscsávón, aki mint egy kistigris ugy edz (iszonyatos formai hibákkal, persze) még dohányoztam is. ez ment 2 évig. nemsokat fejlödtem, de "kondiba" voltam. amolyan partybuilder szinten...
aztán elkerültem otthonról, és a neten megtaláltam a bb.hu-t. akoriban még a Sztereó válaszolgatott. na akkor kezdtem elgondolkozni a dolgokon. megtanultam főzni, (kb egy év alatt alakult ki, hogy hogyan főzök) leszoktam a cigiről(lehet, h az elöbb volt, nem emléxem). tavaly visszaszédültem a terembe ahol kezdtem (illetve az utódjába). láttam a régi "nagy" arcokat. alig ismertek meg. kérdezték, mit használok, keményen edzek-e? megdöbbentek. énis. mind ugyanolyan volt mint pár éve.
tavaly januárba 90 kilós összeesett formából (vizsgaidőszak, ugye)májusra lett 102. de iszonyatos túlevéssel. utólag egy 98 is elég lett volna, és akkor nem veszítek annyit a diétával. meg elég lett volna teszemazt 8 hét diéta egy jobb formához. a kevesebb néha több.