TAF69
2007.06.04
|
|
0 0
1463
|
Sziasztok!
Teszek fel néhány képet helyzetjelentés gyanánt a paradicsomjaimról, igaz már több mint egy hetesek a képek, de elég ritkán jutok hozzá a fórumozáshoz. Amiken van bogyó, azok a piacon beszerzett palántákból vannak, de a többi saját nevelés amik egy irodában kezdték az életüket (San Marzano és Marmande).
A saját nevelésű Lugas F1-t elrontottam. Valószínűleg fiatal korában túlöntöztem ezért kellett a piacon venni néhány palántát. A tünet az volt, hogy belilultak a levelek és megáltak a fejlődésben. Amikor jelentősen visszavettem az öntözést lassan javulni kezdett az állapotuk. Mostanra viszonylag életre keltek és egy hete 2 tövet ki is ültettem, de a képeken még ezek még nincsenek rajta.
Remélem idén sikerül kifogni a fitoftórán (Ridomillal már felfegyverkeztem)és meg tudok valósítani néhány feldolgozási/tartósítási elképzelést. Pl szeretném kipróbálni a paradicsom napon aszalását amiről korábban már írt valaki ezen a fórumon, illetve fűszeres paradicsommártást is szándékozom készíteni amihez már terem a kiskertemben a fokhagyma, a bazsalikom és a koriander.
Üdv
|
|