Én pedig éppen úgy emlékeztem, hogy Bell a ZTE-ben elég kényszermegoldásnak tűnt a 4-es poszton, és sokkal jobban illeszkedik neki a 3as poszt feladatköre.
Gondoltam mielőtt válaszolok a véleményedre, megnézem a neten elérhető ZTE mecseket, hogy ellenőrizzem magam (ZTE-Körmend, Körmend-ZTE), de 10 perc után úgy gondolom eleget láttam.
Az a véleményem, hogy Bell semmivel nem tipikusabb 4-es, mint például Tory Walker, vagy Robert Shannon volt, vagy hogy egy kevésbé távoli emléket hozzak fel példának, az idei Körmend Ledoux-ja.
Tény, hogy képes 4est játszani, jól küzdeni, és akár a palánk alatt egy-egyezni, de láthatóan nem ez az erőssége, hanem sokkal inkább a labda nélküli mozgások, átfutások, indulások, kinti dobások, és a labdás egy-egyezések a 3ason kívülről (amiket rendszerint lábközötti átütésekkel, látványos és magabiztos labdavezetéssel végez). Védekezésben is gyors a lába, tehát nem hiszem, hogy gond lenne neki a mezőny bedobóit védeni. A Körmend-ZTE első negyedében például sokszor Leslie-vel került szembe védekezésben, és egyszer sem tudott elmenni mellette a villámléptű amerikai.
Abszolut nem önző játékos, mint ahogy Banks sem volt az, tehát nem gondolom, hogy kevés lenne nekik egy labda. Egyikük sem Damon Williams típusú labdadédelgető. Mindketten jól mozognak pozícióba a labda nélkül, és ha megkapják nem áll meg a kezükben a játékszer, hanem rögtön dobást vagy akciót indítanak vele, amiből ráadásul még akár szépen ki is tudják passzolni a labdát, ha túl sok a védő (ez főleg Bell-re igaz, tény hogy ha Banks elindít egy egy-egyezést, akkor nagy százalékban be is fejezi, de a szenzciós százaléka miatt ez nem róható fel hibaként).
Azt gondolom, ha legalább 2, igazán minőségi légióst szeretnénk, ők ketten kifogástalanul kiegészítenék egymást. Persze ehhez olyan irányító kell, aki jól meg tudja őket passzolni a kedvenc pozícióikban.
A bedobó kérdésben továbbra is tartom, hogy kell Ákos és Soós is, mert Hanga még nem érett meg arra, hogy elsőszámú bedobócsere legyen. Mint ahogy Soós sem jó még annyira, hogy kezdő legyen egy bajnokaspiráns csapatban.
Elhiszem, hogy a menedzsere felvitte az árát, és mi nem akarunk annyit adni neki, de szerintetek az elmúlt 3-4 szezonban fehérváron és kecskeméten nyújtott teljesítménye alapján van olyan magyar csapat, aki többet fizetne érte, mint mi?? Ráadásul nekünk is nagy szükségünk van rá.
Ha az a menedzser látja, hogy ilyen áron nem kell senkinek a játékosa, akkor majd lejjebb engedi az árat, és mi pedig szépen meghosszabbíthatjuk Ákos szerződését.
Irányító kérdésben pedig bebizonyosodni látszik, hogy Wittmann esetében hibáztunk, hogy nem csak kölcsönadtuk őt Soóshoz hasonlóan. Most rá is nagy szükség lenne, és szerintem nem fogunk nála jobb csereirányítót találni.
Ja, és egyetértek, hogy centerben Góbi is nagyon kell, hogy maradjon.