hybe Creative Commons License 2007.06.02 0 0 1771
Nem kell különösebben tájékozottnak lenni az árak ismeretében ahhoz, hogy tudjuk : Magyarország még mindig olcsóbb pl. a mediterrán országokhoz képest. Nem akarok linkelgetni weboldalakat, de ha csak a mindenhol található multi élelmiszerboltláncok oldalait nézegeted, rájössz, hogy ha nem is nagyon sokkal, de drágábbak kint. Van akinek ez a kis különbség is nehezen megszerezhető pénz. És Te is tudod, aki főzni akar, mindent meg kell vennie a fűszerektől kezdve az olajon át az összes nyersanyagig. Ezeket egyszerűbb kivinni itthonról meg a háztáji fagyasztott húst, nem ? Mert ha ezeket kint megveszed, az árából már egy egyszerűbb vacsorára is futja. Nem tudom, milyen körökben forogsz, nem olvastam el a hozzászólásaid más fórumokban, mert nem érdekel, de nagyon-nagyon sok honfitársunk él havi 100e körüli jövedelemből, de szeretne világot látni. De ne menjünk bele a miértbe, csak a ténybe, hogy ők is utaznak. És én is utaztam úgy, hogy a boltban vettem meg a tejet meg a kiflit a "drága" NYUGATON még az átkosban, mert nem futotta többre, de a világot látni szerettem volna. Szerencsére én már megengedhetem magamnak, hogy külföldön étteremben egyek és ne menjen el az élményszerzésre szánt időm a konyhában, de nem fikázom azokat, akik csak ezt engedhetik meg maguknak. Én sem azokat szánom, akik étterem helyett a pénzt nyolc kiló aranyra költik, az már más kategória. És miért relativizáló duma az szerinted, hogy mindenki máshogy érzi jól magát külföldön ? Én pl. nem bírok ki két napnál többet strandolással, mert unalmas. Mások szerint hülye vagyok, mert akkor minek megyek tengerparti országba ? És akkor megint mihez viszonyítunk ? Ez a topic arról szól, hogy mivel égetik honfitársaink kis hazánkat és nem arról, hogy szerinted hogyan kell nyaralni, utazni.
Előzmény: Jacques de Molay (1759)