Hát igen.
A benzinben vannak különbségek, az biztos. Én is írtam régebben, hogy a 100-as ÖMV anyaggal még az enyém sem rángat.
De ne áltassuk magunkat. Az autóink hülye viselkedése nem kenhető az üzemanyagokra (szerintem).
Normális tervezésel (megfelelő programmal a kompjúterben) ezeket a különbségeket nem szabadna így lereagálnia a kocsiknak.
Csinos, olcsó autók ezek, de sajna nem szeplőtlenek.
Egyébként a szelepcserét nem bántam meg. Amit a bontás után láttunk (lásd a régebben felrakott képeket), az mindenképpen igazolta a szükségességét.
És ezt sokkal jobb gari alatt elintézni, mint utána. Szegény kollégának az arcát kellett volna látni, akinek 150 e. Km-nél közölték a beavatkozás szükségességét.
Én is tartottam a műtéttől, de szerintem az a szerencsés, akinél még gari alatt megcsinálják.
Ja egy körkérdés: akik tapasztalják ezt a torpanást (még ha ritkán is) milyen motorral rendelkeznek?
Gondolok itt a köbcentire, és az Euro-s osztályba sorolásra.
Írjátok meg lszi.
Azért lenne erre szükségem, mert azon gondolkozom, hogy megprólálok felrakatni egy Euro 3-as progit a gépre (még a szervíz sem tudja, hogy ez kivitelezhető-e, de intézés alatt áll a dolog). Ugyanis amikor egy pár napig Euro 3-as kompjúter volt a kocsiban, akkor nem rángatott.
Lehet, hogy az Eu 4-es norma biztosításához valamit nagyon szűkre vettek, és ez okozza a gondokat.
Aki esetleg nem tudja a motorja normáját, az motor v. alváz számot is írhat. Az is segít.
Meg az is, hogy aki nem találkozott ezzel a gonddal, az milyen motorral jár.
Előre is köszönöm mindekinek.
Üdv:Stocz