norris21 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 3696

Én ezeket a számokat láttam februárban. És ugye Szita is azt nyilatkozta a múltkor, hogy a város 90m-val támagtja/ta a Rákóczit. Valamint a ligahitel tartozás is elpárolgott valahogyan szépen csendben.

Azért az az igazán szép, hogy a röpisek és a kosarasok együtt(!) nem kaptak annyit, mint a Rákóczi. Ennek fényében tartom igazán vérlázítónak azt a kiírást.

Ha a nézőszámokat vesszük, akkor vegyük figyelembe, hogy a csarnokba nem is férnek be 1600 - 1700-nál többen. Az ivkovics-féle években folyamatos volt a lightos teltház, az 1200 néző. Playoffban (4 között) pedig a heringeffektus. Szerintem, ha mondjuk 2000-es lett a csarnok, akkor is teltház lett volna.
A Rákóczi most zárta története legsikeresebb évét. Mennyi is lett az átlag nézőszám? Mondjuk 3000? Akkora ez a különbség, amely reálisan indokolja a támogatások közötti szakadékot?
Persze népszerübb a foci, aláírom, nincs is ezzel baj. Én is szeretem a focit, az angol focit. :)

Az alsóházi rájátszás nézőszámait ne keverjük ide, szerintem az nem mérvadó. Az olyan volt, mintha a Rákóczi az NB2-ben lett volna majdnem kieső.

És azért a KKK nyert már 2x bajnokságot, egyszer kupát. Persze, a múltból nem szabad élni, és nem is lehet, de egyenlőre csak maximum vágyálom, hogy a focisták ennek csak a közelébe is érnek egyszer Kaposváron.

HAJRÁ KAPOSVÁR!